keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Viime hetken syötävä lahjavinkki



Jos tarvitset vielä jotain kivaa syötävää lahjaa, tässä maukas ja helppo siemennäkkäri.
Pakkaa näkkäreitä sellofaaniin, kiepauta nauha ympäri ja siinä on soma, syöden tuhottava paketti.

Näkkärit maistuvat niin juuston kanssa kuin hillolla sipaistuna kahvin tai teen seuralaisena ihan itsellekin!



Siemennäkkäri
gluteeniton, vegaaninen

pellillinen (20-30 palaa riippuen palojen koosta)

3 dl maissijauhoja (osa voi olla karkeita riisijauhoja)
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
(1 tl kuivattua timjamia, rosmariinia tai valkosipulirouhetta)
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2,5 dl vettä
Pinnalle: n 1 tl sormisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Mausteet eivät ole välttämättömiä, mutta antavat kivaa vaihtelua. 



Lisää öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kumoa löysä taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä lusikalla tai kädellä taputellen pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Varmista, että levy on tasapaksu. Tai mieluiten reunoilta hiukan paksumpi, niin reunat eivät tummu ennenkuin näkkärit ovat keskeltä peltiäkin kuivuneet. 
 Viillä veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle sormisuolaa ja nosta pelti uuniin keskimmäiselle kannatintasolle.




Kypsennä noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on rapsakkaa. Anna jäähtyä pellillä, irrota palat ja nosta tarjolle. Säilytä kannellisessa purkissa. Jos jotain säilytettävää jää…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti