Jos tarvitset vielä jotain kivaa syötävää lahjaa, tässä
maukas ja helppo siemennäkkäri.
Pakkaa näkkäreitä sellofaaniin, kiepauta nauha ympäri ja siinä on soma, syöden tuhottava paketti.
Pakkaa näkkäreitä sellofaaniin, kiepauta nauha ympäri ja siinä on soma, syöden tuhottava paketti.
Näkkärit maistuvat niin juuston kanssa kuin hillolla
sipaistuna kahvin tai teen seuralaisena ihan itsellekin!
Siemennäkkäri
gluteeniton, vegaaninen
pellillinen (20-30 palaa riippuen palojen koosta)
3 dl maissijauhoja (osa voi olla karkeita riisijauhoja)
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
(1 tl kuivattua timjamia, rosmariinia tai
valkosipulirouhetta)
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2,5 dl vettä
Pinnalle: n 1 tl sormisuolaa
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Levitä uunipellille
leivinpaperi.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Mausteet eivät ole
välttämättömiä, mutta antavat kivaa vaihtelua.
Lisää öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kumoa löysä taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä
lusikalla tai kädellä taputellen pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Varmista,
että levy on tasapaksu. Tai mieluiten reunoilta hiukan paksumpi, niin reunat eivät tummu ennenkuin näkkärit ovat keskeltä peltiäkin kuivuneet.
Kypsennä noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on rapsakkaa. Anna
jäähtyä pellillä, irrota palat ja nosta tarjolle. Säilytä kannellisessa
purkissa. Jos jotain säilytettävää jää…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti