Keitot ovat nopeita ja helppoja arkipäivän pelastuksia. Tähän #kasviskeskiviikkoonkin sopivaan porkkanakeittoon tuovat linssit
tai pavut samettisuutta ja ruokaisuutta. Appelsiinimehu taas pientä
kivaa pirteyttä.
Käytin tölkkilinssejä, mutta niiden sijaan voit käyttää 1 dl
kypsentämättömiä.
Huuhtele linssit ja laita kattilaan, kun liemi kiehuu.
Punaiset kypsyvät 20 minuutissa, vihreät vaativat noin 40 minuuttia.
4 annosta
500 g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
8 dl vettä tai kasvislientä
suolaa
pari rouhaisua mustapippurimyllystä
(1 tl inkivääritahnaa)
1 tlk (280 g) säilöttyjä linssejä
2 dl appelsiinimehua
ripaus chiliä
(Pinnalle porkkanaraastetta, rouhittua pippuria ja chiliä)
Kuori porkkanat ja sipulit. Silppua ne. Jos haluat laitaa keiton pinnalle koristeeksi porkkanaa, raasta puolikas porkkana hienoksi raasteeksi ja laita syrjään.
Kuullota porkkanat ja sipulit kattilassa öljyssä. Lisää neste. Mausta suolalla pippurilla ja halutessasi inkiväärillä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää valutetut linssit. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Soseuta keitto, lisää appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja nosta tarjolle.
Kuullota porkkanat ja sipulit kattilassa öljyssä. Lisää neste. Mausta suolalla pippurilla ja halutessasi inkiväärillä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää valutetut linssit. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Soseuta keitto, lisää appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja nosta tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti