Ruusukaaleista, kukkakaalista, fenkolista ja
sipulista syntyy tahinin kanssa ihana, pähkinäinen salaatti. Sopii vegaaneillekin.
Nopea ryöppäys pehmentää kaalin rakennetta ja makua, mutta
säilyttää silti rapsakkuuden.
Valitse tahiniksi vaalea, mahdollisimman pehmeä, lähes juokseva tahini.
Valitse tahiniksi vaalea, mahdollisimman pehmeä, lähes juokseva tahini.
4 annosta
n 200 g ruusukaalia
n 200 g kukkakaalia
½ fenkolinkerä
pieni (makea) punasipuli
0,5 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
0,5 dl tahinia
(Pinnalle: versoja)
Poista ruusukaaleista kanta ja huonot pintalehdet. Irrota kukkakaali lohkoiksi. Leikkaa tai höylää kaalit mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi.
n 200 g ruusukaalia
n 200 g kukkakaalia
½ fenkolinkerä
pieni (makea) punasipuli
0,5 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
0,5 dl tahinia
(Pinnalle: versoja)
Poista ruusukaaleista kanta ja huonot pintalehdet. Irrota kukkakaali lohkoiksi. Leikkaa tai höylää kaalit mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna noin litra vettä kiehuvaksi. Kumoa kaaliviipaleet veteen
ja keitä minuutin verran. Valuta siivilässä ja huuhtele nopeasti kylmällä
vedellä. Valuta.
Kumoa kulhoon.
Kuori sipuli ja halkaise se. Höylää sipuli ja fenkolinpuolikas
kaalien päälle kulhoon.
Ripottele sekaan suola, rouhaise pippuria ja pirskottele
päälle limettimehu.
Valuta päälle tahini ja sekoita nostellen.
Koristele salaatti halutessasi versoilla.
Tein salaattia reilun annoksen ja nautimme sitä seuraavana päivänä
bataattiranujen, savulohen ja siracha-kastikkeella maustetun majoneesin kanssa.
Maistui edelleen hyvältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti