keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Helppo kookos-linssikeitto


Pakkaspäiviin mukavan mausteinen, herkullinen keitto. Sopivaa #kasviskeskiviikko -ruokaa. Vegaaninen ja gluteeniton. 


Itse pidän tästä keitosta vähän sakeampana, melkein patamaisena. Mutta, jos pidät juoksevammasta keitosta, lisää loppuvaiheessa vettä. 
Voimakkaamman inkiväärin maun saat, kun raastat tuoretta inkivääriä, mutta helpommalla pääset valmilla tahnalla. Currytahnoissa on eroja, aloita pienemmällä määrällä, maista ja lisää tarvittaessa.  
4 annosta  
1 sipuli 
4-5 valkosipulinkynttä 
3-4 porkkanaa 
1 rkl öljyä
2-4 tl inkivääritahnaa
2-4 tl currytahnaa
1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
n. 3 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
(ripaus chiliä)
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
Pinnalle: silputtua ruohosipulia
(Lisäksi kaura fraichea, ranskankermaa tai paksua maustamatonta jogurttia)


Kuori ja silppua sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi.
Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää inkivääri- ja currytahna. Kuumenna hetki ja kaada sekaan tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

Huuhtele linssit ja kumoa kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä.

Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä pohjaa myöten. Kun porkkanat ja linssit ovat kypsyneet, sekoita joukkoon kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja koostumus. Lisää vettä halutessasi.

Ripottele pinnalle ruohosipulia ja nosta tarjolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti