perjantai 16. helmikuuta 2018

Poropata marokkolaisella twistillä



Jääkaapissa oli säilöttyjä sitruunoita ja purkin loppu viikunahilloa sekä runsaasti juureksia. Pakastimessa Lumiporolta hankittuja poron potkakiekkoja. Siitä se idea sitten lähti!




Viikonloppu on hyvä aika hauduttaa herkullinen pata. Käytin poron potkaviipaleita, mutta padan voi valmistaa muusta poron tai hirvenlihasta, naudasta tai vaikka lampaan etuselkäpaloista. Jos käytät luutonta lihaa, tarvitset sitä n 800 g.
Padan hautuessa uunissa voi lähteä ulkoilemaan ja nauttia herkullisesta tuoksusta kotiintullessa! 

6-8 annosta

n 1 kg poron potkakiekkoja
2 isoa sipulia
3-4 porkkanaa
n 150 g palsternakkaa
n. 100 g selleriä
pieni lanttu (n. 300g)
4-5 valkosipulinkynttä
2-3 säilöttyä sitruunaa
3 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 tähtianis
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl jauhettua maustepippuria
(1 tl juustokuminaa eli jeeraa)
1 tl suolaa
vajaa 1 dl viikunahilloa (tai muutama viikuna suikaleina)
1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
n. 4 dl vettä
Paistamiseen öljyä ja voita



Kuori kasvikset. Leikkaa sipulit silpuksi ja kuutioi muut kasvikset. Ruskista lihat muutamassa erässä paistinpannulla öljy-voiseoksessa. Nosta palat pataan. Huuhtaise pannu lopuksi vesitilkalla ja kaada vesi pataan.

Lisää kasvikset. Silppua sitruunat ja laita mausteiden sekä hillon kanssa lihojen sekaan pataan.
Kaada päälle tomaattimurska ja huuhtaise purkki vesitilkalla pataan. Nestettä tulee olla sen verran että se hyvin näkyy ainesten seasta, mutta ei peitä niitä.
Peitä pata kannella ja nosta 150 asteiseen uuniin.
Anna muhia 2-3 tuntia.




Tarkista maku ja nosta tarjolle kuskusin, kvinoan tai uuniperunoiden kanssa. 
 



Vinkki: Valmista Helppo papu-kvinoakulho-ohjeen mukaan kvinoa, mutta jätä papuseos pois ja lisää valmiin kvinoan sekaan 1 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti