maanantai 19. helmikuuta 2018

Veriappelsiini-avokadosalaatti ja sitrusvinaigrette

Veriappelsiineista, avokadosta ja makeasta (puna)sipulista tulee herkullinen salaatti.
Jos kaipaat ruokaisuutta, lisää salaattiin kylmä- tai lämminsavulohta, isoja katkarapuja, paistettuja halloumi- tai tofukuutoita. 

Salaatin veriappelsiinit eivät olleetkaan kovin punaisia....


Salaatti sellaisenaan on vegaaninen ja kastikekin, kun käytät hunajan sijaan vaahtera- tai agavesiirappia. 

4 annosta
1 kerä (n 250 g)  cosmopolitan tai muuta rapeaa salaattia
1-2 makeaa (puna)sipulia
2 avokadoa
2-3 (veri)appelsiinia
pari rouhaisua mustapippuria

Leikkaa salaatti suikaleiksi ja levitä tarjoiluvadille. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi.
Halkaise avokadot, poista kivet. Poista kuori ja leikkaa avokadon hedelmäliha viipaleiksi.
Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Voit myös halkaista kuoritun appelsiinin ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.
Levitä ainekset salaattipedille ja rouhaise vähän mustapippuria pinnalle.
Tee kastike ja pirskotele sitä hiukan salaatille. Nosta salaatti ja kastike tarjolle.


Hiukan kuivahtanut mandariinikin sujahti kastikkeeseen

Sitrusvinaigrette
2 tl raastettua appelsiininkuorta

1 dl (veri)appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua 
0,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl (dijon)sinappia 
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
0,5 tl suolaa 
muutama rouhaisu mustapippurimyllystä
(1 valkoispulinkynsi) 
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa kulhoon tai kannelliseen purkkiin. Halkaise appelsiini ja purista mehu. Tällä hetkellä appelsiinit ovat sen verran mehukkaita, että yksi appelsiini riittänee.
Jos valmistat kastikkeen kulhossa, mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta mehun päälle. Silppua valkosipuli tai jos haluat miedomman maun halkaise kuorittu kynsi ja laita se valmiin kastikkeen sekaan. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten ainesten sekaan.
Jos teet kastikkeen purkissa, laita kaikki ainekset purkkiin, sulje kansi ja ravista sekaisin.
Säilytä kastike jääkaapissa. Se säilyy vähintään viikon. 


Valmistin kastiketta tuplasatsin, kun vein salaattia ystävien blinibileisiin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti