Jos kaipaat
ruokaisuutta, lisää salaattiin kylmä- tai lämminsavulohta, isoja katkarapuja,
paistettuja halloumi- tai tofukuutoita.
![]() |
Salaatin veriappelsiinit eivät olleetkaan kovin punaisia.... |
Salaatti sellaisenaan
on vegaaninen ja kastikekin, kun käytät hunajan sijaan vaahtera- tai agavesiirappia.
4 annosta
1 kerä (n 250
g) cosmopolitan tai muuta rapeaa
salaattia
1-2 makeaa
(puna)sipulia
2 avokadoa
2-3 (veri)appelsiinia
pari rouhaisua mustapippuria
Leikkaa
salaatti suikaleiksi ja levitä tarjoiluvadille. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi
renkaiksi tai suikaleiksi.
Halkaise
avokadot, poista kivet. Poista kuori ja leikkaa avokadon hedelmäliha
viipaleiksi.
Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Voit myös halkaista kuoritun appelsiinin ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.
Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Voit myös halkaista kuoritun appelsiinin ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.
Levitä ainekset
salaattipedille ja rouhaise vähän mustapippuria pinnalle.
Tee kastike
ja pirskotele sitä hiukan salaatille. Nosta salaatti ja kastike tarjolle.
![]() |
Hiukan kuivahtanut mandariinikin sujahti kastikkeeseen |
Sitrusvinaigrette
1 dl
(veri)appelsiinimehua
1 rkl
sitruunamehua
0,5 dl
vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl
(dijon)sinappia
1 rkl hunajaa
tai vaahterasiirappia
0,5 tl suolaa
muutama
rouhaisu mustapippurimyllystä
(1
valkoispulinkynsi)
2 dl rypsi-
tai oliiviöljyä
Pese
appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa kulhoon tai kannelliseen
purkkiin. Halkaise appelsiini ja purista mehu. Tällä hetkellä appelsiinit ovat
sen verran mehukkaita, että yksi appelsiini riittänee.
Jos valmistat kastikkeen kulhossa, mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta mehun päälle. Silppua valkosipuli tai jos haluat miedomman maun halkaise kuorittu kynsi ja laita se valmiin kastikkeen sekaan. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten ainesten sekaan.
Jos teet kastikkeen purkissa, laita kaikki ainekset purkkiin, sulje kansi ja ravista sekaisin.
Jos valmistat kastikkeen kulhossa, mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta mehun päälle. Silppua valkosipuli tai jos haluat miedomman maun halkaise kuorittu kynsi ja laita se valmiin kastikkeen sekaan. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten ainesten sekaan.
Jos teet kastikkeen purkissa, laita kaikki ainekset purkkiin, sulje kansi ja ravista sekaisin.
Säilytä
kastike jääkaapissa. Se säilyy vähintään viikon.
Valmistin
kastiketta tuplasatsin, kun vein salaattia ystävien blinibileisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti