Keitto on täysin vegaaninen, mutta jos käytät maitotuotteita
korvaa Yosa kaurafraiche smetanalla tai ranskankermalla. Kuivatun lipstikan
tilalla keiton pinnalle sopii tuore yrttisilppu esimerkiksi basilikasta tai
ruohosipulista. Omat tuoreyrttini paleltuivat kauppamatkalla kuvauskelvottomiksi,
kylmäkassista huolimatta.
3-4 annosta
2-3 sipulia
3-6 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
n 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2-3 rkl tomaattipyreetä
1-2 tl (savu)paprikajauhetta
400-500 g tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
1 tl suola0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua lipstikkaa
Pinnalle:
kaurafraichea tms
(Sriracha- tai muuta chilikastiketta)
kuivattua lipstikkaa
Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipulit ja
raasta porkkanat.
Valuta noin ruokalusikallinen aurinkokuivattujen
tomaattien öljyä kattilaan ja kuullota siinä sipuleita hetki. (Käytin
Pirkka Parhaat -sarjan aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja valutin pikkupurkin kaiken
öljyn kattilaan.)
Lisää porkkanat, tomaattipyree ja savupaprika. Jatka
paistamista minuutin verran.
Kaada sekaan tomaattimurska, aurinkokuivatut
tomaatit ja vesi. Mausta. Suolan sijaan voit laittaa keiton sekaan kasvisliemitiivisettä
tai jauhetta.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla
lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Soseuta keitto ja ohenna tarvittaessa. Tarkista maku, mausta halutessasi chilikastikkeella ja nosta tarjolle.
Soseuta keitto ja ohenna tarvittaessa. Tarkista maku, mausta halutessasi chilikastikkeella ja nosta tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti