keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Kolmen tomaatin soppa

Ei, tämä soppa ei synny kolmesta tomaatista vaan keittoon käytetään kolmenlaista tomaattia: pyreetä, murskaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Sopii tähän päivään. Onhan #kasviskeskiviikko

Keitto on täysin vegaaninen, mutta jos käytät maitotuotteita korvaa Yosa kaurafraiche smetanalla tai ranskankermalla. Kuivatun lipstikan tilalla keiton pinnalle sopii tuore yrttisilppu esimerkiksi basilikasta tai ruohosipulista. Omat tuoreyrttini paleltuivat kauppamatkalla kuvauskelvottomiksi, kylmäkassista huolimatta.

3-4 annosta

2-3 sipulia 
3-6 valkosipulinkynttä 
2 porkkanaa 
n 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 
2-3 rkl tomaattipyreetä 
1-2 tl (savu)paprikajauhetta 
400-500 g tomaattimurskaa 
n. 5 dl vettä
1 tl suola0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua lipstikkaa
Pinnalle:
kaurafraichea tms
(Sriracha- tai muuta chilikastiketta)
kuivattua lipstikkaa
Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipulit ja raasta porkkanat.
Valuta noin ruokalusikallinen aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kattilaan ja kuullota siinä sipuleita hetki. (Käytin Pirkka Parhaat -sarjan aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja valutin pikkupurkin kaiken öljyn kattilaan.) 
Lisää porkkanat, tomaattipyree ja savupaprika. Jatka paistamista minuutin verran.
Kaada sekaan tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja vesi. Mausta. Suolan sijaan voit laittaa keiton sekaan kasvisliemitiivisettä tai jauhetta.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Soseuta keitto ja ohenna tarvittaessa. Tarkista maku, mausta halutessasi chilikastikkeella ja nosta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti