keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Helppo papu-kvinoakulho. Koska #kasviskeskiviikko



Yhdellä pannulla valmistuva papu-kvinoakulho on paitsi helppo valmistaa, myös  vegaaninen ja gluteeniton.



Papu-kvinoakulho
3-4 annosta

1 sipuli
1 iso porkkana
1 rkl öljyä
1 pss (300 g) pakastettua papuseosta (esim Apetit papu mix)
6 dl vettä
3 dl kvinoaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
(0,5 tl jeeraa eli juustokuminaa)
(Pinnalle kuivattua lipstikkaa tai minttua)

Kuori ja silppua sipuli ja porkkana.
Kuullota niitä hetki syvässä paistinpannussa. Kumoa sekaan papuseos ja jatka paistamista pari minuuttia.
Kaada sekaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kvinoa, suola ja pippuri (sekä jeera). Sekoita ja peitä pannu kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sammuta liesi ja anna kypsyä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia (varmista kypsennysaika pakkauksesta). Sekoita puuhaarukalla nostellen ja laita tarjolle. Halutessasi ripottele pinnalle kuivattua lipstikkaa.

Vinkki: Voit maustaa veden myös kasvisliemijauhella tai -kuutiolla. Suolan voi silloin jättää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti