Yhdellä
pannulla valmistuva papu-kvinoakulho on paitsi helppo valmistaa, myös vegaaninen ja
gluteeniton.
Papu-kvinoakulho
3-4
annosta
1
sipuli
1
iso porkkana
1
rkl öljyä
1
pss (300 g) pakastettua papuseosta (esim Apetit papu mix)
6
dl vettä
3
dl kvinoaa
1
tl suolaa
0,5
tl rouhittua mustapippuria
(0,5
tl jeeraa eli juustokuminaa)
(Pinnalle kuivattua lipstikkaa tai minttua)
Kuori
ja silppua sipuli ja porkkana.
Kuullota
niitä hetki syvässä paistinpannussa. Kumoa sekaan papuseos ja jatka paistamista
pari minuuttia.
Kaada sekaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kvinoa, suola ja pippuri (sekä jeera). Sekoita ja peitä pannu kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sammuta liesi ja anna kypsyä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia (varmista kypsennysaika pakkauksesta). Sekoita puuhaarukalla nostellen ja laita tarjolle. Halutessasi ripottele pinnalle kuivattua lipstikkaa.
Kaada sekaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kvinoa, suola ja pippuri (sekä jeera). Sekoita ja peitä pannu kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sammuta liesi ja anna kypsyä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia (varmista kypsennysaika pakkauksesta). Sekoita puuhaarukalla nostellen ja laita tarjolle. Halutessasi ripottele pinnalle kuivattua lipstikkaa.
Vinkki: Voit maustaa veden myös kasvisliemijauhella tai -kuutiolla. Suolan voi silloin jättää
pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti