tiistai 13. helmikuuta 2018

Syödään kalaa! Kansallinen kalakeittopäivä 13.2.



Suomalainen ruokavuosi on saanut uuden teemapäivän, #kalakeittopäivä 
Se on vuosittain helmikuun toisena tiistaina vietettävä päivä, jonka tarkoituksena on nostaa esiin kalaruoan terveysvaikutukset ja muistuttaa kotimaisen kalan saatavuuden turvaamisesta.
Sosiaalisessa mediassa voi jakaa kuvia omasta keittoannoksestaan #kalakeittopäivä ja osallistua arvontaan Parasta Evästä -sivulla Facebookissa.

No, muistin vasta tänään, kalakeittopäivän aamuna, että tällainen päivä on. Kotimaista kalaa en nyt ehtinyt hakea. Onneksi pakastimesta löytyi kalakuutioita ja wokkivihanneksia. Kun jääkaapissa oli sopivasti curry- sekä inkivääritahnaa ja kaapista löytyi vielä kookosmaitoa ja nuudeleita, niin kalakeiton resepti oli selvä.



Kalana voit käyttää haluamaasi kalaa ja jättää kookosmaidon pois (lisää siinä tapauksessa veden määrää 2 desillä). Currytahnoja on eri voimakkuuksilla. Aloita pienemmästä määrästä ja lisää maun mukaan.  


Thaihenkinen kalakeitto kahdelle


250-300 g wokkivihanneksia
300 g pakastekalakuutioita
1 rkl öljyä (käytin chiliöljyä)
(1 rkl inkivääritahnaa)
1-3 tl (vihreää)currytahnaa
3 dl vettä
200 g/ml kookosmaitoa
levy nuudeleita
maun mukaan: (thaimaalaista kalakastiketta), suolaa, pippuria

Kuullota kasviksia hetki öljyssä kattilan pohjalla Lisää tahnat ja jatka kuumentamista minuutin verran. Kaada sekaan vesi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kala ja nuudelit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta halutessasi kalakastikkeella, suolalla ja pippurilla. 


Lisää hyviä kalakeittoreseptejä arkeen ja viikonloppuun löytyy Pro Kalan sivuilta!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti