Suomalainen ruokavuosi on saanut
uuden teemapäivän, #kalakeittopäivä
Se on vuosittain helmikuun toisena tiistaina
vietettävä päivä, jonka tarkoituksena on nostaa esiin kalaruoan
terveysvaikutukset ja muistuttaa kotimaisen kalan saatavuuden turvaamisesta.
Sosiaalisessa
mediassa voi jakaa kuvia omasta keittoannoksestaan #kalakeittopäivä ja
osallistua arvontaan Parasta Evästä -sivulla Facebookissa.
No, muistin vasta tänään,
kalakeittopäivän aamuna, että tällainen päivä on. Kotimaista kalaa en nyt
ehtinyt hakea. Onneksi pakastimesta löytyi kalakuutioita ja wokkivihanneksia. Kun
jääkaapissa oli sopivasti curry- sekä inkivääritahnaa ja kaapista löytyi vielä
kookosmaitoa ja nuudeleita, niin kalakeiton resepti oli selvä.
Kalana voit käyttää haluamaasi
kalaa ja jättää kookosmaidon pois (lisää siinä tapauksessa veden määrää 2 desillä).
Currytahnoja on eri voimakkuuksilla. Aloita pienemmästä määrästä ja lisää maun
mukaan.
Thaihenkinen kalakeitto kahdelle
250-300 g wokkivihanneksia
300 g pakastekalakuutioita
1 rkl öljyä (käytin chiliöljyä)
(1 rkl inkivääritahnaa)
1-3 tl (vihreää)currytahnaa
3 dl vettä
200 g/ml kookosmaitoa
levy nuudeleita
maun mukaan: (thaimaalaista
kalakastiketta), suolaa, pippuria
Kuullota kasviksia hetki öljyssä
kattilan pohjalla Lisää tahnat ja jatka kuumentamista minuutin verran. Kaada
sekaan vesi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kala ja nuudelit. Keitä
miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta halutessasi kalakastikkeella, suolalla ja
pippurilla.
Lisää hyviä kalakeittoreseptejä
arkeen ja viikonloppuun löytyy Pro Kalan sivuilta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti