keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ruusukaali-fenkoli-vokki


Ruusukaaliaika ei ole parhaimmillaan, mutta ruusukaalit voi korvata suikaloidulla kerä- tai kiinankaalilla. Fenkoli tuo vokkiseokseen mukavan säväyksen. Sen tilalla voi käyttää lehtiselleriä, joka on maultaan miedompaa. 
Nuudelivalinnalla saat ruuasta gluteenittoman ja vegaanisen. Kasvisseoshan sitä jo on. 

4 annosta

200 g ruusukaalia
pieni (200 g) fenkoli
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 rs (a 100 g) siitakesieniä
öljyä
0,5 tl suolaa
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
2 levyä nuudeleita
Kastike:
1 tl raastettua inkivääriä tai -tahnaa
2 rkl soijakastiketta
chilikastiketta maun mukaan
0,5 dl vettä

Poista ruusukaaleista kanta ja huonot päällyslehdet. Halkaise kaalit.
Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Säästä varren tillimäiset tupsut koristeeksi.
Kuori sipuli ja valkosipuli ja suikaloi ne.
Suikaloi myös sienet.
Kuumenna öljy vokki- tai vastaavassa pannussa ja paista kaaleja 5 minuuttia melko kuumalla lämmöllä. Lisää sipulit ja fenkolit ja jatka paistamista koko ajan aineksia nostellen toiset 5 minuuttia.
Lisää sienet ja jatka paistamista pari minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla ja pienennä lämpöä.
Laita nuudelit kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna noin litra vettä kiehuvaksi ja kaada se nuudeleiden päälle. Anna pehmentyä noin 5 minuuttia.
Tarkista kasvisten kypsyys pannulla. Ne saavat jäädä napakoiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisseoksen päälle pannulle.  
Valuta nuudelit ja nostele kasvisseoksen joukkoon.
Silppua fenkolintupsut, ripottele vokin pinnalle ja nosta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti