Se on taas #kasviskeskivikko! Vaihteeksi teki mieli pastaa.
Kurkistus kaappeihin ja pakastimeen antoivat idean
pinaatti-basilikapastaan. Pasta-, juusto- ja kermavalinnalla ruoasta saa helposti vegaanisen ja
gluteenittoman.
Basilikatahna on näppärä tuote, kun haluat basilikaa ruokaan
eikä tuoretta ole käsillä. Tahnan voit toki korvata tuoreella basilikalla.
Silppua sitä pari kourallista ruokaan ja lisää juuston kanssa. Pakastepinaatin
sijaan voit käyttää pari desiä ryöpättyä nokkosta tai noin 300 g tuoretta
pinaattia.
Koska käytin Risentan papupasta spagettia, oli ruoka gluteeniton ja mukavasti proteiinipitoinen. Papupasta on myös vegaanista, joten salaattivuustokuutioilla ja vegaani"kermalla" ruoka on helposti vegaanillekin sopiva!
3-4 annosta
200-250 g pastaa
2 sipulia
2 rkl öljyä
150 g pakastepinaattia
n 3 rkl Santa Maria basilikatahnaa
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
(ripaus muskottia)
(suolaa)
(suolaa)
n. 1 dl kermaa tai pastan keittovettä
2 dl salaattijuusto-/vuustokuutioita
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan
kiehuessa pinaatti-basilikaseos.
Kuori sipulit. Jos käytät kesäsipulia, sitä ei tarvitse
kuoria ja voit silputa varret ruokaan.
Kuullota sipulia pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja anna
sen kuumentua.
Mausta basilikatahnalla, pippurilla, halutessasi muskotilla
ja suolalla. Kostuta seosta kermalla tai vedellä.
Kumoa sekaan juustokuutiot ja valutettu pasta. Nostele
sekaisin ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti