keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Pinaatti-basilikapasta



Se on taas #kasviskeskivikko! Vaihteeksi teki mieli pastaa. Kurkistus kaappeihin ja pakastimeen antoivat idean pinaatti-basilikapastaan. Pasta-, juusto- ja kermavalinnalla ruoasta saa helposti vegaanisen ja gluteenittoman.
 

Basilikatahna on näppärä tuote, kun haluat basilikaa ruokaan eikä tuoretta ole käsillä. Tahnan voit toki korvata tuoreella basilikalla. Silppua sitä pari kourallista ruokaan ja lisää juuston kanssa. Pakastepinaatin sijaan voit käyttää pari desiä ryöpättyä nokkosta tai noin 300 g tuoretta pinaattia.
Koska käytin Risentan papupasta spagettia, oli ruoka gluteeniton ja mukavasti proteiinipitoinen. Papupasta on myös vegaanista, joten salaattivuustokuutioilla ja vegaani"kermalla" ruoka on helposti vegaanillekin sopiva!

3-4 annosta

200-250 g pastaa
2 sipulia
2 rkl öljyä
150 g pakastepinaattia
n 3 rkl Santa Maria basilikatahnaa
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
(ripaus muskottia)
(suolaa)
n. 1 dl kermaa tai pastan keittovettä
2 dl salaattijuusto-/vuustokuutioita

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan kiehuessa pinaatti-basilikaseos.
Kuori sipulit. Jos käytät kesäsipulia, sitä ei tarvitse kuoria ja voit silputa varret ruokaan.
Kuullota sipulia pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja anna sen kuumentua.
Mausta basilikatahnalla, pippurilla, halutessasi muskotilla ja suolalla. Kostuta seosta kermalla tai vedellä.
Kumoa sekaan juustokuutiot ja valutettu pasta. Nostele sekaisin ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti