lauantai 9. kesäkuuta 2018

Banaaniletut, vahingossa vegaaniset ja gluteenittomat



Keittiön työpöydällä ajelehti kaksi todella kypsää (lue: mustaa) banaania. Ne olisi tietty voinut paloitella pakastimeen myöhempää käyttöä varten, mutta päätin käyttää ne heti. Letut tulivat mieleen, vaikka en pidä lämpimän banaanin mausta. No, onneksi letuissa se maku on hyvin mieto.
Jääkaapissa ei ollut munia, maitokin oli Aplron kookosjuomaa eikä kuiva-ainekaapissa ollut vehnäjauhoja. Mutta silti sain letut aikaiseksi. Ja hyvät sellaiset, vaikka itse sanonkin!

2-3 annosta 
(6 keskikokoista lettua)

2 hyvin kypsää banaania
1 dl kikhernejauhoja
1 dl maissijauhoja
2 dl kasvi”maitoa”
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)
(0,5 tl jauhettua kanelia)
(0,5 tl ruokasoodaa + 1 tl viinietikkaa)
Paistamiseen öljyä

Survo banaanit haarukalla kulhossa soseeksi. Lisää jauhot ja sekoita.
Kaada sekaan nestettä vähitellen koko ajan sekoittaen.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla ja kanelilla halutessasi.
Jos haluat letuista kuohkeita, lisää ruokasooda ja viinietikka. Ne kuohkeuttavat munan lailla taikinaa.
Paista pikkulettuja tai isompia.
Levitä taikina lusikanpesällä ohuemmaksi, kun nostat sitä pannulle. Käännä, kun reunat saavat hiukan väriä, pinta kuplii ja on jähmettynyt.
Tarjoa kahvin tai teen kanssa iltapäivällä, iltapalaksi tai viikonloppuna aamiaiseksi hillon, hedelmien tai marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti