Keittiön työpöydällä ajelehti kaksi todella kypsää (lue:
mustaa) banaania. Ne olisi tietty voinut paloitella pakastimeen myöhempää
käyttöä varten, mutta päätin käyttää ne heti. Letut tulivat mieleen, vaikka en
pidä lämpimän banaanin mausta. No, onneksi letuissa se maku on hyvin mieto.
Jääkaapissa ei ollut munia, maitokin oli Aplron kookosjuomaa eikä kuiva-ainekaapissa ollut vehnäjauhoja. Mutta silti sain letut aikaiseksi. Ja hyvät sellaiset, vaikka itse sanonkin!
Jääkaapissa ei ollut munia, maitokin oli Aplron kookosjuomaa eikä kuiva-ainekaapissa ollut vehnäjauhoja. Mutta silti sain letut aikaiseksi. Ja hyvät sellaiset, vaikka itse sanonkin!
(6 keskikokoista lettua)
2 hyvin kypsää banaania
1 dl kikhernejauhoja
1 dl maissijauhoja
2 dl kasvi”maitoa”
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)
(0,5 tl jauhettua kanelia)
(0,5 tl ruokasoodaa + 1 tl viinietikkaa)
Paistamiseen öljyä
Survo banaanit haarukalla kulhossa soseeksi. Lisää jauhot ja
sekoita.
Kaada sekaan nestettä vähitellen koko ajan sekoittaen.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla ja kanelilla halutessasi.
Jos haluat letuista kuohkeita, lisää ruokasooda ja viinietikka. Ne kuohkeuttavat munan lailla taikinaa.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla ja kanelilla halutessasi.
Jos haluat letuista kuohkeita, lisää ruokasooda ja viinietikka. Ne kuohkeuttavat munan lailla taikinaa.
Paista pikkulettuja tai isompia.
Levitä taikina lusikanpesällä ohuemmaksi, kun nostat sitä
pannulle. Käännä, kun reunat saavat hiukan väriä, pinta kuplii ja on
jähmettynyt.
Tarjoa kahvin tai teen kanssa iltapäivällä, iltapalaksi tai viikonloppuna
aamiaiseksi hillon, hedelmien tai marjojen ja vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti