keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Vuustoinen parsakaali



Vegaanisella juustokastikkeella pehmennetty parsakaali (tai kukkakaali) on herkullinen #kasviskeskiviikkoon sopiva ateria. Joko sellaisenaan salaatin kanssa tai tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi grillatulle maissille ja herkkusienille.

Kermana käytin Oatlyn IMatia, mutta muutkin kasvi”kermat” käyvät. Juustona Porlammin VegePlus Cheddaria ja pinnalle ripottelin VegePlusraastetta.  

Ja jos ruuan ei tarvitse olla maidotonta, käytä ruokakermaa, cheddaria ja emmentalraastetta.




4 annosta

vegaaninen

400 g parsakaalia
1 rkl öljyä

n. 150 g cheddarin tyylistä juustonkaltaista tuotetta

2-2,5 dl kasvipohjaista kermankaltaista tuotetta

suolaa ja mustapippurirouhetta

(Pinnalle:  n 1 dl vuustoraastetta)



Huuhtele parsakaali. Paloittele käsin tai veitsellä kukinto pienemmäksi nupuiksi. Kuori ja viipaloi varsiosakin ja asettele uunivuokaan.

Valuta päälle öljyä ja nosta 200 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi. 


Raasta cheddarvuusto. Kuumenna ”kerma” ja sekoita cheddar joukkoon. Se ei sula samalla tavalla kuin juusto. Kuumenna hetki koko ajan sekoittaen.


 Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada esikypsennettyjen parsakaalipalojen päälle ja ripottele pinnalle halutessasi vuustoraastetta.  
Jatka kypsennystä noin 15 minuuttia, kunnes parsakaali on napakan kypsää.

Anna jäähtyä hetki ja nauti!  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti