Juhannukseenkin sopiva #kasviskeskiviikko -herkku syntyy
helposti. Ja varhaiskaali on nyt parhaimmillaan!
Majoneesi- ja tortillavalinnoilla ruoka on myös vegaaninen tai gluteeniton.
Ja jos joukossa on niitä, jotka haluavat lihaa, käytä
jauhelihaa tai nyhtöpossua!
4 annosta
Vihreä coleslaw
1/2 varhaiskaali
2 avomaankurkkua
1-2 lehtisellerinvartta
(1 varhaissipuli)
Kastike:
1 dl (vegaanista) majoneesia
0,5 dl lime- tai sitruunamehua
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
(pari tippaa sriracha-kastiketta)
Bbq-kastikkeella maustettua härkista/nyhtistä
1-2 sipulia
öljyä
1 rs maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa
n 1 dl valmista bbq-kastiketta
(mustapippurirouhetta)
Lisäksi:
8 tortillalättyä
(4 tomaattia)
Valmista ensin salaatti.
Sekoita reilun kulhon pohjalla kastike ainekset keskenään ja
tarkista maku. Lisää tarvittaessa limemehua.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita kastikkeen sekaan
kulhoon. Kuori kurkut tarvittaessa ja paloitele ne. Suikaloi lehtiselleri ja
halutessasi sipuli varsineen. Sekoita ainekset kastikkeeseen ja nosta
jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää härkis tai nyhtis
ja paista muutaman minuutin verran murumaiseksi. Sekoita joukkoon kastiketta
sen verran, että seos on mehevää. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää mustapippurilla.
Lämmitä tortillat. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kokoa
tortilla ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti