keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Vihreä coleslaw ja härkis/nyhtistortillat



Juhannukseenkin sopiva #kasviskeskiviikko -herkku syntyy helposti. Ja varhaiskaali on nyt parhaimmillaan!
Majoneesi- ja tortillavalinnoilla ruoka on myös vegaaninen tai gluteeniton.
Ja jos joukossa on niitä, jotka haluavat lihaa, käytä jauhelihaa tai nyhtöpossua!
 
4 annosta

Vihreä coleslaw
1/2 varhaiskaali
2 avomaankurkkua
1-2 lehtisellerinvartta
(1 varhaissipuli)
Kastike:
1 dl (vegaanista) majoneesia
0,5 dl lime- tai sitruunamehua
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
(pari tippaa sriracha-kastiketta) 


Bbq-kastikkeella maustettua härkista/nyhtistä
1-2 sipulia
öljyä
1 rs maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa
n 1 dl valmista bbq-kastiketta
(mustapippurirouhetta)
Lisäksi:
8 tortillalättyä
(4 tomaattia)

Valmista ensin salaatti.
Sekoita reilun kulhon pohjalla kastike ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa limemehua.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita kastikkeen sekaan kulhoon. Kuori kurkut tarvittaessa ja paloitele ne. Suikaloi lehtiselleri ja halutessasi sipuli varsineen. Sekoita ainekset kastikkeeseen ja nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää härkis tai nyhtis ja paista muutaman minuutin verran murumaiseksi. Sekoita joukkoon kastiketta sen verran, että seos on mehevää. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää mustapippurilla. 
 

Lämmitä tortillat. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kokoa tortilla ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti