Piti saada nopeasti kastike uunipaahdetulle parsalle. Halusin kyllä hollandaisea, mutta en
jaksanut ruveta erottelemaan keltuaisia ja valkuaisia. Onnistui ihan hyvin kokomunallakin! Herkullista vaikka #kasviskeskiviikkoon!
Pikahollandaise
50-75 g voita
1 kananmuna
1 tl sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
muutama pyöräytys valkopippurimyllystä
Sulata voi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Käytin 75
g ja kastikkeesta tuli melko löysää. Vähemmällä määrällä tulee paksumpaa, mutta
kananmuna maistuu enemmän.
Riko muna kannuun tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu, viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi minuutin verran.
Riko muna kannuun tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu, viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi minuutin verran.
Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada ohuena nauhana, koko
ajan vatkaten munaseoksen joukkoon. (Joissakin ohjeissa sanotaan, että
valkoinen sakka kannattaa jättää kattilan pohjalle. En jättänyt. Eli anna kaiken
mennä vaan kastikkeeseen!)
Jatka vatkaamista noin 30 sekuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
esimerkiksi sitruunamehua.
Tarjoile.
Muuten: Jos tarvitset maidottoman kastikkeen, käytä
maidotonta margariinia voin sijaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti