keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Pikahollandaisekastike


Piti saada nopeasti kastike uunipaahdetulle parsalle. Halusin kyllä hollandaisea, mutta en jaksanut ruveta erottelemaan keltuaisia ja valkuaisia. Onnistui ihan hyvin kokomunallakin! Herkullista vaikka #kasviskeskiviikkoon!

Pikahollandaise
2-3 annosta

50-75 g voita
1 kananmuna
1 tl sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
muutama pyöräytys valkopippurimyllystä

Sulata voi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Käytin 75 g ja kastikkeesta tuli melko löysää. Vähemmällä määrällä tulee paksumpaa, mutta kananmuna maistuu enemmän.
Riko muna kannuun tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu, viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi minuutin verran.
Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada ohuena nauhana, koko ajan vatkaten munaseoksen joukkoon. (Joissakin ohjeissa sanotaan, että valkoinen sakka kannattaa jättää kattilan pohjalle. En jättänyt. Eli anna kaiken mennä vaan kastikkeeseen!)  
Jatka vatkaamista noin 30 sekuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sitruunamehua.
Tarjoile.

Muuten: Jos tarvitset maidottoman kastikkeen, käytä maidotonta margariinia voin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti