Oli niin herkullisen näköinen kaalinkerä kaupassa, että pakkohan
se oli napata mukaan. Vaikkei se vielä ollut kotimaista. Kotona oli paketti
tofua ja siitä se ruoka sitten lähti.
Olin ostanut ruotsalaista luomutofua aasiakaupasta ja siinä alkoi parasta ennen päiväys lähestyä. Kaalin kanssa se sopisi loistavasti, kunhan maustaisin sen hyvin. Tämä tofu oli mukavan pehmeää, mutta napakkaa. Eli mureni mukavasti paistettaessa. Mutta käytä sellaista tofua, kuin haluat. Pehmeää tai kovempaa.
4 annosta
vegaaninen gluteeniton
1 pkt (300-400 g) maustamatonta tofua
n 500 g varhaiskaalia
1-2 porkkanaa
1 sipuli
1 solo-valkosipuli
1-2 tl curryjauhetta
(0,5 tl jauhettua juustokuminaa)
(0,5-1 tl jauhettua kurkumaa)
pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
1 tl suolaa
(1-2 dl kookosmaitoa)
Paistamiseen öljyä
Valuta tofusta vesi ja nosta lautaselle talouspaperipalan
päälle valumaan noin 10 minuutiksi. Paina 5 minuutin kuluttua toinen paperi
tofupalan päälle ja käännä pala ja niin, että paperi on taas alapuolella. Suikaloi
kaali. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Suikaloi porkkanat ja silppua
sipuli. Murskaa valkosipuli veitsellä. Älä pelästy kaalin määrää. Kypsyessä se
pienenee huomattavasti!
Kuumenna n 1 rkl öljyä korkealaitaisen paistinpannun
pohjalla. Laita tofu ja sipulisilppu pannulle ja ala paistaa tofupalaa
murskaten. Ruskista melko kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää paistamisen
puolessa välissä mausteet ja valkosipuli. Kun tofu on saanut mukavasti väriä,
kumoa murska lautaselle sivuun.
Lisää hiukan öljyä pannulle ja lisää kasvikset. Paista
napakan kypsiksi, mutta älä ruskista.
Kumoa sekaan tofu, sekoita ja tarkista maku. Koska kaali ei
ollutkaan niin mehevää ja jääkaapissa oli kookosmaitotölkin loppu, hulautin sen
pannulle. Mutta maistuu ilman kookosmaitoakin.
Me söimme pannun sellaisenaan, mutta seuraksi voi keittää
nuudeleita tai perunaa.
Muuten: Vaihteeksi voit valmistaa ruuan jauhelihasta tai
broilerisuikaleista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti