Herkullinen salaatti, joka on myös helppo tehdä! Voit
nauttia lämpimänä tai kylmänä. Hyvää vaikka piknikille.
Valmista lisukkeeksi jotain proteiinipitoista, esimerkiksi itsetehtyjä
falafelpyöryköitä (vaatii aikaa) tai nopeasti valmistuvia kikhernepihvejä
valmisaineksista ja #kasviskeskiviikko –ateria on valmis!
Jääkaapin vihanneslokerossa oli lanttulohko ja pari
porkkanaa. Korvasin niillä ohjeesta kaksi perunaa.Tuo lisämakua, mutta ilmankin pärjää.
4-6 annosta
vegaaninen gluteeniton
6-8 perunaa
(2 porkkanaa)
(200 g:n pala lanttua)
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä (tai reilu 1 tl
inkivääritahnaa)
2-3 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
(pari tupsua rosmariinia)
1-2 dl korealaista porkkanasalaattia tai kimchiä
3 vartta kevätsipulia
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese perunat ja kuori halutessasi. Kuori porkkanat ja
lanttupala, jos niitä käytät. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Raasta inkivääri ja valkosipuli pieneen kulhoon, lisää öljy
ja sekoita. Valuta perunoille. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi rosmariinilla.
Paahda uunissa 10-15 minuuttia pari kertaa lastalla
sekoittaen. Tarkista kypsyys ja ota pannu uunista.
Silppua kevätsipulit ja ripottele puolet perunoille porkkanasalaatin
kanssa. Sekoita nostellen, laita tarjoilukulhoon ja koristele lopulla sipulisilpulla.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti