keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Helppo paahdettu perunasalaatti korealaisittain


 
Herkullinen salaatti, joka on myös helppo tehdä! Voit nauttia lämpimänä tai kylmänä. Hyvää vaikka piknikille.

Valmista lisukkeeksi jotain proteiinipitoista, esimerkiksi itsetehtyjä falafelpyöryköitä (vaatii aikaa) tai nopeasti valmistuvia kikhernepihvejä valmisaineksista ja #kasviskeskiviikko –ateria on valmis!

Korealaiseksi tämän salaatin tekee valkosipuli, inkivääri ja korealainen, mukavasti chilinen valmis porkkanasalaatti, johon törmäsin lähikaupassani. Jos et löydä porkkanasalaattia, käytä kimchiä sen tilalla.


Jääkaapin vihanneslokerossa oli lanttulohko ja pari porkkanaa. Korvasin niillä ohjeesta kaksi perunaa.Tuo lisämakua, mutta ilmankin pärjää.

4-6 annosta
vegaaninen gluteeniton

6-8 perunaa
(2 porkkanaa)
(200 g:n pala lanttua)
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä (tai reilu 1 tl inkivääritahnaa)
2-3 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
(pari tupsua rosmariinia)
1-2 dl korealaista porkkanasalaattia tai kimchiä
3 vartta kevätsipulia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese perunat ja kuori halutessasi. Kuori porkkanat ja lanttupala, jos niitä käytät. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa perunat (ja porkkanat sekä lanttu) kuutioiksi ja levitä uunipannulle.
Raasta inkivääri ja valkosipuli pieneen kulhoon, lisää öljy ja sekoita. Valuta perunoille. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi rosmariinilla.
Paahda uunissa 10-15 minuuttia pari kertaa lastalla sekoittaen. Tarkista kypsyys ja ota pannu uunista. 

Silppua kevätsipulit ja ripottele puolet perunoille porkkanasalaatin kanssa. Sekoita nostellen, laita tarjoilukulhoon ja koristele lopulla sipulisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti