Parvekegrillikausi on avattu! Ja
koska parsakausi alkaa kohta olla parhaimmillaan, grilliin pääsi sekä valkoista
että vihreää parsaa. Lisäkkeeksi marinoin jättikatkaravunpyrstöjä. Kastikkeina
oli gochujang-tahnalla maustettua kermaviili-majoneesiseosta sekä
hollandaisekastiketta.
Nyt oli pakko turvautua mökkireissulta
jääneeseen valmiskastikepurkkiin, koska unohdin ostaa voita. Mutta lupaan
laittaa tosi helpon ja maukkaan hollandaisekastikkeen ohjeen tänne blogiin vielä
tämän parsakauden aikana!
Tästä Eriks valmishollandaisesta
pidän (info bara på svenska, suomenkielistä tekstiä löytyy kastikkeiden Facebooksivulta). Se on melkein kuin itsetehtyä. Ehkä vähän
sitruunaisempaa kuin omani, mutta ei liikaa. Lämmitin sen juuri ennen tarjoilua
mikrossa ilman kantta noin 30 sekuntia, aina 10 sekuntin välein sekoittaen. Ettei menisi munakokkeliksi. Mutta sen voi lämmittää myös laittamalla
avaamattoman purkin pieneen kulhoon mahdollisimman kuumaan veteen noin 7
minuutiksi (en ehtinyt kulholämmitystä, siksi piti turvautua mikroon).
Aloita ruoanvalmistus katkarapujen
marinoinnilla, jotta ne ehtivät maustua mahdollisimman pitkään.
4 annosta (tai me söimme kilon parsaa kahdestaan….)
4 annosta (tai me söimme kilon parsaa kahdestaan….)
Ssamjang-tahnalla marinoidut
jättikatkikset
1 tl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
Anna katkarapujen sulaa, jos käytät
pakastettuja.
Sekoita soijapaputahna, kalakastike
ja chilikastike keskenään ja kääntele katkaravut sekaan. Anna maustua vähintään
tunnin verran tai jääkaapissa vaikka yön yli.
Grillaa parsojen kanssa muutama
minuutti per puoli, kunnes ravunliha on muuttunut harmahtavan läpikuultavasta
vaaleanpunertavaksi.
Grillatut parsat
nippu (500 g) vihreää parsaa
nippu (500 g) valkoista parsaa
0,5 dl öljyä
Leikkaa parsoista puumainen tyviosa
pois. Kuori valkoisen parsan varret. Vihreitä ei välttämättä tarvitse kuoria.
Sivele parsat öljyllä ja grillaa
välillä käännellen noin 10 minuuttia.
Gochujang-kastike
1-2 tl korealaista gochujang-chilitahnaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
1 tlk (200 g) kermaviiliä
1 dl majoneesia
Sekoita chilitahna, sitruunamehu ja
suola keskenään. Lisää kermaviili ja majoneesi. Sekoita tasaiseksi. Maista ja
mausta chilitahnalla lisää, jos kaipaat vielä voimakkaampaa chilin makua.
Nosta tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti