keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Tofu-parsakaalipannu


Pitkästä aikaa teki mieli tofua. Ja kun kaapissa oli uusi ihastukseni Sempio Ssamjang-soijapaputahnapurkki, päätin marinoida tofun siinä. Lisäpotkua ruokaan saa sriracha-kastikkeella. Sopii #kasviskeskiviikkoon!




vegaaninen


3-4 annosta

1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
2-3 rkl Sempio Ssamjang-soijapaputahnaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl sitruunamehua
(muutama pisara sriracha-chilikastiketta)
n. 300 g parsakaalia
1 iso sipuli
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
paistamiseen öljyä
Aloita valmistus tofusta. Leikkaa tofu kuutioiksi ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
Sekoita soijapaputahna, soijakastike, sitruunamehu ja halutessasi chilikastike kulhossa ja kääntele tofukuutioita varovasti seoksessa, kunnes kaikki palat ovat saaneet mausteseosta pinnalleen. Anna maustua muiden valmistelujen ajan tai halutessasi pitempään (jääkaapissa vaikka yön yli!)
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, huuhtele kvinoa ja kumoa kiehuvaan veteen. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta!)
Paloittele huuhdeltu parsakaali. Kuori varsiosa ja suikaloi sekin.
Kuori ja suikaloi sipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja paista tofupalat kauniin ruskeiksi. Siirrä kulhoon. Paista sipulia muutama minuutti pannulla ja lisää parsakaalit. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat al dente.
Lisää tofut ja kvinoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Nosta tarjolle chilikastikkeen ja soijapaputahnan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti