torstai 12. huhtikuuta 2018

Nopeat kikhernepihvit ja uunijuurekset


Onni on hyvä kuiva-ainelaatikko! 
Kun jääkaapin vihanneslokero huusi tyhjentämistä ja päätin tehdä (taas) uunijuureksia, mietin mitä niiden seuraksi. Koulusin (hyvin täyttä) kuiva-ainevarastoani ja sieltä löytyi Risentan kikhernepyörykkäainekset. Sain ne viime syksynä eräästä infosta. Nyt (vihdoin) käytän sen.
Kaikki kypsyi vartissa samalla uunipannulla, kun paloittelin juurekset sopivan kokoisiksi!  
Vegaanisen ruuan saat, kun sekoitat kastikkeen kermaviilin sijaan esimerkiksi OatlyFraichesta.

4 annosta
1 pkt Risenta kikhernepyörykkäaineksia
2,75 dl kuumaa vettä
öljyä
n 1 l paloiteltuja juureksia (ja pari sipulia)
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
(valkosipulirouhetta maun mukaan)
Kastike:
200 g kermaviiliä
1-2 rkl sweet chilikastiketta  
2 rkl kurkkusalaattia
(0,5 dl silputtuja tuoreita yrttejä jos on, mulla ei ollut)

Aloita valmistus juureksista. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Leikkaa punajuuret ja lanttu 2 cm paksuiksi suikaleiksi, porkkanat, palsternakka ja selleri kypsyvät nopeammin, ne voivat olla isompina suikaleina. Sekoita öljy, suola ja pippuri (ja halutessasi valkosipulirouhe) kulhossa. Kääntele juuressuikaleita öljyssä ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä tilaa kikhernepihveille.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Kuumenna pihvien vesi kiehuvaksi, tyhjennä pihviaineksien pussi kulhoon, jossa öljysit juurekset. Kaada päälle vesi ja sekoita tasaiseksi.
Öljyä kädet ja ota massasta aina noin 2-3 rkl. Pyörittele pullaksi tai taputtele pihveiksi. Laita samalle pellille juuresten kanssa. Sivele pinta halutessasi vielä öljyllä.
 
Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile ruuan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti