Onni on hyvä kuiva-ainelaatikko!
Kun jääkaapin
vihanneslokero huusi tyhjentämistä ja päätin tehdä (taas) uunijuureksia, mietin
mitä niiden seuraksi. Koulusin (hyvin täyttä) kuiva-ainevarastoani ja sieltä
löytyi Risentan kikhernepyörykkäainekset. Sain ne viime syksynä eräästä infosta.
Nyt (vihdoin) käytän sen.
Kaikki kypsyi vartissa samalla uunipannulla, kun paloittelin
juurekset sopivan kokoisiksi!
Vegaanisen ruuan saat, kun sekoitat kastikkeen kermaviilin
sijaan esimerkiksi OatlyFraichesta.
4 annosta
1 pkt Risenta kikhernepyörykkäaineksia
2,75 dl kuumaa vettä
öljyä
n 1 l paloiteltuja juureksia (ja pari sipulia)
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
(valkosipulirouhetta maun mukaan)
Kastike:
200 g kermaviiliä
1-2 rkl sweet chilikastiketta
2 rkl kurkkusalaattia
(0,5 dl silputtuja tuoreita yrttejä jos on, mulla ei ollut)
Aloita valmistus juureksista. Kuori juurekset ja sipulit.
Leikkaa sipulit lohkoiksi. Leikkaa punajuuret ja lanttu 2 cm paksuiksi
suikaleiksi, porkkanat, palsternakka ja selleri kypsyvät nopeammin, ne voivat
olla isompina suikaleina. Sekoita öljy, suola ja pippuri (ja halutessasi
valkosipulirouhe) kulhossa. Kääntele juuressuikaleita öljyssä ja levitä leivinpaperoidulle
uunipellille. Jätä tilaa kikhernepihveille.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Kuumenna pihvien vesi kiehuvaksi, tyhjennä pihviaineksien
pussi kulhoon, jossa öljysit juurekset. Kaada päälle vesi ja sekoita
tasaiseksi.
Öljyä kädet ja ota massasta aina noin 2-3 rkl. Pyörittele pullaksi
tai taputtele pihveiksi. Laita samalle pellille juuresten kanssa. Sivele pinta halutessasi vielä öljyllä.
Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile ruuan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti