Yleensä parsan kanssa tulee nautittua valkoviiniä. Yllättäen uunissa
paahdettujen, ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjen parsojen kanssa maistuikin chileläinen Kalfu Kuda Pinot Noir punaviini!
Tämä pehmeä, kypsän marjainen ja melko täyteläinen viini löytyy Alkon vakiovalikoimasta hintaan 13,98 €
Kalfu Kuda on valmistettu pelkästään Pinot Noir rypäleistä. Ja vaikka viini on saanut kypsyä tammitynnyreissä vuoden verran, se ei juurikaan maistu viinissä. Vain pieni paahteisuuden vivahde tuoksussa ja maussa vihjaa siitä. Viini on hedelmäistä, pehmeän marjaista ja tanniinitkin ovat mukavan pehmeät. Tuoksussa ja maussa kypsää punaherukkaa, tummaa kirsikkaa, karpaloa ja vadelmaa, aavistus rosmariinia ja kahvisuuttakin. Jälkimaussa aavistus makeutta, kun viiniä maistelee huoneenlämpöisenä.
Viini on varsin monikäyttöinen. Nautimme sitä ruoanvalmistuksen lomassa. Kun sitten tuli alkuruuan aika (kinkkuun käärityt vihreät parsat) emme avanneetkaan heti valkoviiniä vaan päätimme maistaa Kalfua parsan kanssa. Valkoviini jäi odottamaan seuraavaa parsa-ateriaa...
Tämä pehmeä, kypsän marjainen ja melko täyteläinen viini löytyy Alkon vakiovalikoimasta hintaan 13,98 €
Kalfu Kuda on valmistettu pelkästään Pinot Noir rypäleistä. Ja vaikka viini on saanut kypsyä tammitynnyreissä vuoden verran, se ei juurikaan maistu viinissä. Vain pieni paahteisuuden vivahde tuoksussa ja maussa vihjaa siitä. Viini on hedelmäistä, pehmeän marjaista ja tanniinitkin ovat mukavan pehmeät. Tuoksussa ja maussa kypsää punaherukkaa, tummaa kirsikkaa, karpaloa ja vadelmaa, aavistus rosmariinia ja kahvisuuttakin. Jälkimaussa aavistus makeutta, kun viiniä maistelee huoneenlämpöisenä.
Viini on varsin monikäyttöinen. Nautimme sitä ruoanvalmistuksen lomassa. Kun sitten tuli alkuruuan aika (kinkkuun käärityt vihreät parsat) emme avanneetkaan heti valkoviiniä vaan päätimme maistaa Kalfua parsan kanssa. Valkoviini jäi odottamaan seuraavaa parsa-ateriaa...
Kalfu Kuda maistui myös pääruuaksi nautittujen uunipaahdettujen punajuurien
ja paistetun siian seurassa. Mietin, että tätä voi hyvin tarjota perinteisen pinot noir-viinien lisukkeen ankanlihan lisäksi riistalintujen, paistetun maksan tai runsasmakuisten kalaruokien ja muhevien kasvisruokienkin
seurassa. Kunhan grillikausi pääsee kunnolla käyntiin, ajattelin kokeilla myös grillatun, bbq-kastikkeella sivellyn porsaan sisäfileen kanssa.
Muuten: Viilennä Kalfu noin 15 asteiseksi, varsinkin, jos nautit sitä seurustelujuomana ennen tai jälkeen aterian.
Muuten: Viilennä Kalfu noin 15 asteiseksi, varsinkin, jos nautit sitä seurustelujuomana ennen tai jälkeen aterian.
Kinkkuun käärityt uunipaahdetut parsat
2-4 annosta
1 nippu vihreää parsaa
1 pkt (n. 120 g) ilmakuivattua kinkkua (Serrano, Schwarzwald, Parma)
Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varret tarvittaessa.
Kääräise pari kolme parsaa, riippuen parsojen varren paksuudesta, kinkkuviipaleeseen ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.
Ilahtunut kiitos suosituksesta; punaviinin ystäville parsakautena aivan mainio vinkki. Huhtikuun viikonloput vietetään vettä juoden ja joogaten:- ) mutta vappuna tämä kombo ehdottomasti kokeiluun!
VastaaPoistaKuulostaapa sun huhtikuusi hyvältä!
PoistaKiva kuulla sitten mitä pidit viinistä 😊
Tosi hyvin sointui svartsuun käärityn valkoisen tuoreparsan kanssa! Lisäksi meillä oli aterialla ihanasti parmesaania tihkuvaa risottoa; resepti löytyy täältä: https://slow-read.blogspot.fi/ -- tervetuloa Slow Readiin! Ja erinomaisen maukasta vapun jatkoa: -)
PoistaKiva kuulla!
PoistaHyvää vapun jälkeistä elämää.... :)