perjantai 20. huhtikuuta 2018

Viikonlopun pullo Sibaris riesling


Grillatun parsan ja jättikatkarapujen kanssa sopii Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling 2016.
Herkullisen hedelmäinen, kuiva ja hapokas chileläinen valkoviini löytyy Alkon vakiovalikoimasta hintaan 13,99 €

Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling 2016 on valmistettu yhden palstan, Las Gaviotasin Riesling-rypäleistä. Palsta sijaitsee Leydan laaksossa, jossa on Chilen viininviljelysalueista kaikkein alhaisin maksimilämpötila. Myös lämpötilojen vaihtelu eri vuodenaikoina on vähäistä, joten rypäleet kypsyvät hitaasti ja saavat intensiivisen maun. 
Viinin tuoksussa on vihreää omenaa, persikkaa, sitrusta ja valkoherukkaa. Mukavan hapokkaassa, mutta pehmeässä maussa on tuoksun mukaisia aromeja, yrttisyyttä ja sen lisäksi aavistus passionhedelmää ja mineraalisuutta. Jälkimaku on hieman kukkainen. 
 
Varsinkin kun tarjolla on grillattua parsaa ja 
aavistuksen chilisessä marinadissa maustuneita jättikatkiksenpyrstöjä chilisen dippikastikkeen kanssa, viinissä saa olla hieman makeuden tuntua. Sibaris rieslingissä on sokeria 6 g/l. Se pehmentää viiniä, ettei hapokkus riitele mausteisuuden kanssa. 
Kokeile viiniä myös muiden aavistuksen mausteisten merenelävien tai paistettujen kalaruokien sekä ruokaisien salaattien kanssa. 
Sibaris riesling maistui myös alkuvalmistelujen lomassa ja nautimme viininloput aterian jälkeen kevään ensimmäistä parvekegrillausta ja -ateriaa fiilistellen.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti